KMO's in de Cloud: een perfecte combinatie

18/05/2016 · door Yannick · in Hybrid Cloud . Een reactie plaatsen

Eén van de grootste uitdagingen voor een groeiende KMO is haar IT-omgeving. Deze moet flexibel zijn en kunnen meegroeien naargelang de noden van de organisatie. Wanneer het personeelsaantal bijvoorbeeld groeit, dan moet deze infrastructuur automatisch mee kunnen groeien. Als KMO bent u constant op zoek naar dé manier om de organisatie sneller te laten groeien en rendabeler te maken dan de concurrerende organisaties.

Volgens een studie van Deloitte, "Small business, big technology - How the cloud enables rapid growth in SMBs" zijn er drie uitdagingen die steeds terug voorkomen binnen het KMO-landschap die groei kunnen hinderen:

  • De toegang tot kapitaal & werknemers met de juiste ervaring.

  • Snelle ontwikkeling van de IT-omgeving die in lijn ligt met de groei van de organisatie.

  • Kostoptimalisatie.

SMBintheCloud.jpgDe studie wijst uit dat organisaties die een IaaS Cloud-oplossing gebruiken 26% sneller groeien en 21% meer winsten boeken dan hun concurrenten die in een traditioneel model zitten (eigen datacenter, vaste infrastructuren,..). 85% van de ondervraagde KMO's merkt op dat de Cloud hun organisatie in een stroomversnelling brengt.

Volgens de studie zijn de grootste voordelen die KMO's ervaren vanaf ze een Cloud-oplossing gebruiken:

  • Schaalbaarheid - de mogelijkheid om hun IT-omgeving snel groter & kleiner te laten worden. 

  • Flexibiliteit - Cloud biedt de flexibiliteit om het mobiele werken mogelijk te maken. Hierdoor kunnen gebruikers altijd en van overal werken.

  • Kostoptimalisatie - Er zijn geen up-front investeringen in hardware & software nodig. KMO's kunnen zelf genieten van schaalvoordelen dankzij de Cloud. 

  • Innoverend en innovatie-stimulerend - Cloud biedt de mogelijkheid om nieuwe producten te kunnen testen.

  • Eenvoudig in onderhoud - de onderhoudsvoorschriften zijn veel simpeler.

  • Veiligheid - software is automatisch up-to-date & disaster recovery wordt een feit.

resultaten_deloitte.png

 

De Cloud is volgens deze studie dus een uitstekende keuze voor de KMO. Organisaties die vandaag de dag hun infrastructuur aan het wijzigen zijn, denken zeker aan de Cloud en hoe IaaS een antwoord kan bieden op hun noden of pijnpunten. Denkt u als KMO ook na over de Cloud? En wenst u graag eens een gesprek met een expert die uw IT bekijkt van uit bedrijfsstandpunt? Laat het ons dan weten!

CONTACTEER ONS