Artikels

Hoe kan jij je data veilig stellen in Office 365?

Ben je op zoek naar een tool die al jouw data in Office 365 kan veilig stellen? Dan ben je hier aan het goede adres. De Office 365 Security & Compliance Center is het portaal bij uitstek om je data in Office 365 te beschermen. Dit is namelijk de plek waar je alle informatie kan opvragen met betrekking tot je online veiligheid en certificaties. Je kan echter enkel gebruik maken van deze tool als je de rol van adminstrator hebt binnen Office 365 of wanneer de adminstrator jou die toegang verleend heeft.

Een erg handig voordeel aan deze portal is de voorziening van diverse panels die telkens een eigen dashboard en rapporten weergeven. Hiermee kan je nagaan of je systeem al werd blootgesteld aan mogelijke bedreigingen.

In één klik kan je niet enkel de oorsprong van de bedreiging nagaan, maar ook voor welke gebruikers deze bedreiging net optrad. Daarnaast hoef je deze informatie niet altijd zelf op te vragen. Aan de hand van alerts kan je namelijk instellen dat je automatisch een overzicht krijgt van alle beschikbare informatie die voor jou relevant is.

Verder zijn acties van (admin) gebruikers ook zichtbaar in de portal. Zo kan je bijvoorbeeld zien wie zichzelf extra rechten toekende of wie iemand toegang gaf tot bepaalde informatie. Daarnaast kan je nagaan welke gebruikers het meest malware ontvingen en/of verstuurden. Informatie over het massaal downloaden van documenten of het delen van informatie met externen zijn eveneens handige weetjes.

Informatie over hoe mensen hun data beheren, of kortweg data governance, is een ander belangrijk onderdeel van de portal. Aan de hand hiervan kan je data importeren in je Office 365 organisatie, data archiveren, mails en documenten bewaren en een supervisie systeem instellen die interne communicatie en communicatie met derden kan overschouwen. Met dit onderdeel bied je antwoorden op uiteenlopende vragen: Welke gebruikers hebben archieven voor hun mails? Welke gebruikers hebben geen Data Loss Prevention (DLP) policy geïnstalleerd? Kunnen gebruikers zelf classificaties toekennen aan documenten en doen ze dat ook wanneer nodig? En wie heeft alle mails uit zijn mailbox gewist de voorbije dagen?

Tot slot zie je ook de certificaties van Microsoft en alle rapporten daaromtrent. Zo kan je zien welke dienstverlening met welke certificaten gegarandeerd werd. Je ziet ook wanneer de laatste externe audits hebben plaatsgevonden. Er zijn aparte rollen opgezet die bepalen of je toegang krijgt tot dit admin center, alsook welke informatie je kan opvragen. In totaal werden een 10-tal rollen gedefinieerd door Microsoft om je op weg te helpen, maar je kan altijd nieuwe rollen toevoegen als dit niet voldoet.

Kortom : Compliance en Security Center geeft jou een volledig inzicht in de werking van je bedrijf of team! De transparantie die deze tool in de hand werkt, is een key asset!

Meer over veiligheid

Is jouw organisatie al veilig aan het ondernemen?

Bescherm je mensen, je applicaties en gegevens. Naast een goede beveiliging wil je als organisatie ook een moderne en toekomstbestendige werkomgeving. Synergics biedt de juiste oplossingen jouw organisatie te beschermen.

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!