Succesverhalen

De Cloud waarmee Attentia zich differentieert

Attentia speelt op de evolutie van SaaS tools in HR in, via de samenwerking met Synergics. De hybride oplossing die Synergics daarbij aanbiedt - de combinatie van Windows Azure en Windows Azure Pack - laat Attentia toe optimaal te beantwoorden aan de nieuwe behoeften van de klanten.

In het hoofdkantoor van Attentia staat Roel Vermeersch aan het hoofd van het PPQ-team (Product, Process & Quality). Het team telt negentien medewerkers en staat in voor de ontwikkeling van efficiënte processen en kwalitatief hoogstaande en innovatieve HR-producten. “Dat vraagt inzicht in de markt”, zegt Roel Vermeersch. Attentia volgt de ontwikkelingen in de markt dan ook op de voet.

Attentia begrijpt de behoeften van zijn klanten - en de evolutie die de behoeften doormaken. Dat uit zich in een strategie met producten en diensten die zich op een langetermijnrelatie met die klanten richt. De taken van het PPQ-team omvatten onder meer marktsegmentatie en de ontwikkeling van een waardestrategie voor de diverse producten. Op basis van de concrete behoeften van de klant ontwikkelt Attentia softwareoplossingen.

Een servicedesk staat in voor de ondersteuning van de gebruikers van die toepassingen: zowel klanten als de interne payroll administrators van Attentia.

De oplossing van Synergics

Het aanbieden van tools via SaaS is in de HR-branche al een hele tijd ingeburgerd. Relatief nieuw is wel dat klanten inzien dat de veiligheid van hun data makkelijker te garanderen is bij een externe ICT-partner. “Dat klopt”, zegt Roel Vermeersch.

Attentia speelt op die evolutie in, via de samenwerking met Synergics. De hybride oplossing die Synergics daarbij aanbiedt - de combinatie van Windows Azure en Windows Azure Pack - laat Attentia toe optimaal te beantwoorden aan de nieuwe behoeften van de klanten.

Onze klanten laten veiligheid van hun data liever aan professionals over. Ze hebben vaak meer vertrouwen in een partner dan in hun eigen ICT-afdeling.

“Vandaag zien we een sterke stijging in de vraag naar mobiele toepassingen. Managers willen met hun smartphone onder meer vakantie-aanvragen kunnen goedkeuren. Dat soort toepassingen heeft een enorm impact op de benodigde infrastructuur, want het zijn niet langer alleen de HR-medewerkers die de software gebruiken. Het gebruik van onze private cloud op basis van Windows Azure Pack laat ons toe snel en makkelijk te schalen - en zo eventuele piekmomenten in het gebruik op te vangen.”

Profiel

Attentia ondersteunt bedrijven en zelfstandigen bij hun personeels- en organisatiebeleid. Het bedrijf telt ongeveer 750 medewerkers en is goed voor een omzet van 65 miljoen euro. Meer dan 17.000 kleine, middelgrote en grote ondernemingen en 14.000 zelfstandigen kiezen voor Attentia.

Wendbaarheid in de praktijk

Kies een omgeving die evolueert op het ritme van jouw eigen groei

De digitale evolutie dwingt je organisatie tot flexibiliteit. Want hoe beantwoord je anders aan de toenemende onvoorspelbaarheid en de snelle veranderingen die zich opdringen in het digitaal landschap?

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!