Tips & Tricks

Dynamische formulieren in Word

Een document opmaken met dynamische formulieren, die achteraf makkelijk ingevuld en gewijzigd kunnen worden door jezelf of anderen, is vrij eenvoudig. Met de sjablonen uit de galerij kun je formulieren opmaken voor elke gelegenheid.

Het lint uitbreiden

Om een dynamisch formulier op te maken, heb je de Ontwikkelaars Tab (Developer Tab) nodig in je lint. Om deze te activeren, ga je naar Bestand (File) en dan naar Opties (Options). Daar selecteer je aan de linkerkant Lint aanpassen (Customize Ribbon) en uit alle opties vink je Ontwikkelaars(Developer) aan in de rechterkolom.

Een sjabloon kiezen

Maak nu een formulier aan door in het tabblad Bestand (File) op Nieuw (New) te klikken en uit de online sjablonen een formulier te kiezen. Typ daarvoor ‘formulier’ in het zoekvak en honderden mogelijkheden verschijnen. Selecteer het sjabloon dat je wil gebruiken en begin met Maken (Create).

Je kunt nu alvast aan de slag met de Ontwerpmodus (Design Mode) in je lint. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de website van Office 365.

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!