Tips & Tricks

Lettertypes beheren

Zie je door het letterbos de bomen niet meer? Of stoot je voortdurend op de verkeerde lettertypes? Je kunt je lijst met lettertypes in Windows en Office naar eigen smaak en goeddunken beheren door bestaande lettertypes te verwijderen en/of nieuwe te installeren. Hieronder leggen we kort twee manieren uit waarop dit kan.

Via een map in verkenner

Alle lettertypes worden opgeslagen in de map C:\Windows\Fonts. Je kunt ook lettertypen toevoegen door lettertypebestanden uit de map met uitgepakte bestanden naar deze map te slepen. De andere methode legden we al uit in deze blog: Een lettertype toevoegen
Als je wilt weten hoe een lettertype eruit ziet, open je de map Fonts, klik je met de rechtermuisknop op het lettertypebestand en daarna op Voorbeeld.

Via het configuratiescherm

Ook via het Configuratiescherm kun je bekijken welke lettertypen zijn geïnstalleerd. In Windows 7 en Windows 10 ga je naar Configuratiescherm > Lettertypen. In Windows 8.1 ga je naar Configuratiescherm > Vormgeving en persoonlijke instellingen > Lettertypen.
Via beide manieren kun je naar hartenlust toevoegen en verwijderen.

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!