Tips & Tricks

6 manieren om overbodige pagina's in Word te verwijderen

Het overkomt de besten onder ons: een blanco pagina in Word die je maar niet weg krijgt. Je kunt het probleem omzeilen door de betreffende pagina’s niet mee af te drukken, maar daarmee los je het probleem niet op. Hier zijn zes manieren om die mysterieuze blanco pagina’s te verwijderen.

1. Gewoon wissen

Soms is dit voldoende. Zoom een beetje uit, klik onderaan de eerste lege pagina en duw op de backspace-toets tot de lege pagina weg is.

2. Verwijderen uit het navigatiepaneel

Pagina’s verwijderen kan ook eenvoudig via het navigatiepaneel. Ga via ‘Beeld’ naar ‘Navigatievenster’, selecteer de pagina(‘s) die je wil verwijderen en gebruik de delete-toets.

3. Verborgen items verwijderen

Blanco pagina’s zijn vaak niet echt leeg, maar bevatten nog verborgen elementen, zoals een manueel pagina-einde of extra paragrafen. Die worden zichtbaar als je het paragraafsymbool inschakelt. Selecteer nu de overbodige items en verwijder ze.

4. Automatische paragrafen verwijderen

Na een kolom voegt Word vaak automatisch een paragraaf in. Dat kan de oorzaak zijn van een overbodige blanco pagina. Je kunt deze paragraaf niet verwijderen, maar wel verkleinen, de spatiëring ervan aanpassen of hem volledig verbergen.

Activeer eerst je paragraafsymbool (zie punt 3).

a. Verkleinen

Selecteer het paragraafsymbool onder de tabel en verander de grootte van het lettertype naar 1 punt.

b. Spatiëring aanpassen

Selecteer het paragraafsymbool, klik op de rechtermuisknop en open het “Alinea”-werkvenster.

Verander hierin de interlinie voor en na de alinea naar ‘0’ en pas de regelafstand aan naar “Enkel”.

c. Verbergen

Selecteer het paragraafsymbool en open het “Lettertype”-venster.

Selecteer vervolgens “Verborgen tekst”.

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!