Tips & Tricks

Meerdere bestanden tegelijk naar SharePoint Online verplaatsen

Wil je meerdere bestanden in SharePoint Online verplaatsen naar je lokale pc of naar een andere SharePoint-locatie? Doe dat vooral niet één voor één want het kan ook allemaal tegelijk, en dat gaat een pak sneller.

Als je een Windows pc hebt en Internet Explorer gebruikt, kun je deze stappen volgen:

  1. Ga naar de pagina waar de documenten staan die je wil verplaatsen en klik daar op Bibliotheek (Library).

  2. Selecteer nu Openen met Explorer (Open with Explorer). Als je venster niet groot genoeg is, zie je alleen dit icoontje met een pc-scherm en een map:

  1. Door op het icoontje te klikken, open je een Windows Explorer-venster waarin je meerdere bestanden tegelijk kunt selecteren en verslepen, bijvoorbeeld naar je OneDrive.

Als je bestanden wil verplaatsen tussen verschillende SharePoint-bibliotheken, volg dan stap 1 tot 3 twee keer zodat je voor elke bibliotheek een map hebt open staan in Explorer. Zo kun je heel eenvoudig meerdere bestanden tegelijk van de ene naar de andere map overhevelen.

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!