Tips & Tricks

Vertrouwelijke e-mail versturen in Outlook

Sommige informatie die je via e-mail verstuurt, moet discreter behandeld worden dan andere. Ben je niet zeker dat dit voor de ontvanger duidelijk zal zijn? Dan kun je dat aangeven in je bericht door het te markeren als privé, confidentieel of persoonlijk. Zo geef je aan dat je liever hebt dat de inhoud niet wordt doorgestuurd of gedeeld.

Markeren als privé

Klik in je nieuwe e-mailvenster bovenaan op de tabOpties en daarna op Antwoord richten aan. Je krijgt nu het menu voor e-mailinstellingen.

Duid het gewenste niveau aan in het dropdownmenu voor Gevoeligheid. Je ziet drie opties naast de standaardinstelling: Privé, Confidentieel en Vertrouwelijk. Kies voor Privé en sluit het venster.

Ontvangers krijgen nu de volgende tekst te zien bij je e-mail: “Behandel dit privé”. Tenminste: als ze ook Outlook gebruiken als e-mailprogramma.

Niet waterdicht

Let wel, hiermee kun je ontvangers niet verplichten informatie voor zich te houden! Indien je ervoor wil zorgen dat ontvangers van je e-mail informatie echt niet kunnen doorsturen of delen, dan heb je Information Rights Management software nodig. Dat moet door de administrator van je organisatie geactiveerd worden. Hoe je dat doet, lees je hier.

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!