Tips & Tricks

Zet een e-mail om naar een taak of agenda-item met Outlook

Je krijgt een e-mail binnen die je wilt verwerken als een nieuwe taak of een nieuw agenda-item? In Microsoft Outlook is dat heel eenvoudig. Je kunt e-mails meteen naar je Taken of Kalender verslepen zonder dat je zelf nieuwe items hoeft aan te maken.

Hoe ga je te werk?

Klik op de e-mail die je naar een taak of agenda-item wilt omzetten en sleep deze naar de navigatiebalk links onderaan. Daar vind je de pictogrammen van je Kalender en van je Taken. Indien je een van de pictogrammen niet kan zien, klik dan op het uitklapicoon (die drie puntjes) om alle navigatieopties weer te geven.

Wanneer je een bericht naar je Taken of je Kalender versleept, dan wordt de inhoud van dat bericht automatisch gekopieerd, met uitzondering van de bijlagen.

Net als bij elke taak of agenda-item kun je de datum aanpassen. Klik je op Opslaan en Sluiten, dan verschijnt dit item automatisch in je takenlijst of agenda.

Liever op een andere manier?

Er is nog een tweede manier om e-mails om te zetten naar een taak of een agenda-item. Deze methode is niet beter of slechter dan de vorige, het is gewoon een kwestie van voorkeur. Deze methode werkt wel beter als het mailtje nog openstaat. Klik dan op het Verplaatsen-pictogram.

Dat doe je normaal gezien om je mailtje naar een map in je Postvak IN te verplaatsen, maar je kunt hier ook de Kalender of je Taken kiezen als bestemming.

Opnieuw krijg je automatisch het agenda-item of de taak te zien dat je op die manier hebt aangemaakt, zodat je eventueel de datum, de categorie of andere eigenschappen kunt aanpassen. Sluit ook hier af met Opslaan en sluiten.

Wil je het mailtje liever kopiëren naar je Kalender of lijst met Taken, dan moet je daar specifiek voor kiezen in het afrolmenu dat verschijnt als je op het Verplaatsen-pictogram klikt.

Met Synergics naar
de Cloud … and beyond!

De digitale revolutie dwingt jouw organisatie sneller, slimmer en toegankelijker te zijn. De nieuwste technologieën zijn het nieuwe normaal, maar welke brengt je nu echt verder? Wij geloven in de Cloud!