Managed Detection and Response

Slimme technologie en ervaren securityexperts houden je IT-omgeving 24/7 veilig

Nu steeds meer organisaties overstappen op de Cloud, verbreden zij de manieren waarop hackers hen kunnen aanvallen. Het aantal cyberdreigingen en -incidenten neemt dan ook toe. Daar wil jij je organisatie natuurlijk zo goed mogelijk tegen beveiligen. En dat moet je anders doen dan voorheen. Want een nieuwe omgeving vraagt om nieuwe beveiligingsmethodes. Maar in welke technische middelen kun je nu het best investeren? Hoe krijg je inzicht in de risico’s die jouw organisatie loopt? Hoe zorg je dat processen goed zijn ingericht? En waar vind je de juiste ondersteuning op het gebied van crisismanagement en wet- en regelgeving?

Wat biedt Managed Detection and Response (MDR)?

Laat je cyberbedreigingen proactief detecteren en opvolgen! We beperken ons namelijk niet niet alleen tot de techniek maar verzorgen de security over de hele breedte van je organisatie. Van threat intelligence en hunting om voldoende op voorhand in te grijpen en actief sporen op te zoeken, tot het permanent monitoren van je omgeving. Bovendien helpen onze crisismanagement- en juridische specialisten je bij het inzichtelijk maken van beveiligingsrisico's en het vastleggen van duidelijke afspraken en procedures. Zo kunnen we snel en adequaat handelen als er sprake is van een cyberaanval. 

24/7 beveiliging én ondersteuning van je IT-omgeving

Laat je helemaal ontzorgen. Onze cybersecurityexperts zorgen namelijk 24/7 voor de beveiliging van je IT-omgeving. Daarnaast verlenen specialisten in crisismanagement en wet- en regelgeving organisatiespecifieke ondersteuning, zodat we gericht kunnen ingrijpen waar nodig. Want een cyberincident is geen technisch probleem — het is een organisatieprobleem. Het resultaat van deze inspanningen? Maximale uptime en continuïteit!

Beveiliging over de gehele Cyber Kill Chain

Wij zetten de securityproducten van Microsoft in, omdat deze de gehele Cyber Kill Chain beveiligen: de hacker doorloopt bepaalde fases tijdens een aanval en die beveiligen we stuk voor stuk. We timmeren niet alleen de voordeur dicht, maar ook de deuren die daarna komen. Zeker in een tijd waarin je medewerkers thuiswerken, is dit essentieel, omdat ze je IT-omgeving via allerlei ‘ingangen’ benaderen.

Glashelder inzicht in cyberbedreigingen

Door onze detectie en rapportages heb je zicht op wat er in je omgeving gebeurt. Dat is niet alleen fijn als het gaat om cyberdreigingen, maar is ook handig wanneer je verantwoording moet afleggen omtrent de investering. Veel detectie in de cloudomgeving is een bevestiging van de daar opgehangen camera’s.

Onze aanpak

Ga jij aan de slag met MDR? Bij Synergics kan je rekenen op een gefaseerde aanpak.

FASE 1: Koppeling van jouw omgeving aan onze cybersecuritydienst

Met inzet van de gestandaardiseerde Cloud Native-oplossingen van Microsoft koppelen wij jouw omgeving binnen enkele uren aan onze cybersecuritydienst. Geen grote investering vooraf want je betaalt naar gebruik. De oplossingen schalen mee met de groei of krimp van je organisatie. Bovendien ben je altijd up-to-date.

Aan de hand van use-cases en lessen bij andere klanten, passen we onze kennis automatisch toe op jouw omgeving. Daardoor profiteer je direct van een verhoogde beveiliging — je bent behoed voor aanvallen waarmee jouw voorgangers te maken hebben gehad. 

We stellen samen vast wat jouw waardevolle data zijn om een risicoafweging te kunnen maken op basis van jouw sector. Zo kunnen we de juiste maatregelen treffen om jou te beschermen tegen aanvallen die écht op jouw organisatie van toepassing zijn.

FASE 2: Duidelijke afspraken over de samenwerking

Wat is het plan van aanpak wanneer zich onverhoopt een cyberincident voordoet? Dit leggen we stap voor stap vast in een incident-response-plan. Daarin nemen we ook enkele voorbeeldscenario’s op en maken we afspraken. Zo is er aan beide kanten van de tafel helderheid.

Het is belangrijk om hier van te voren over na te denken, omdat cyberincidenten héél rap om zich heen grijpen. Als je nog heen en weer moet bellen wanneer een aanval al is ingetreden, verlies je kostbare tijd en vergroot je de schade. Door vooraf duidelijke afspraken te maken, kan Synergics in een vroeg stadium van de aanval ingrijpen en schade voorkomen.

FASE 3: Doorlopende dienstverlening (en ontzorging)

Wij detecteren cyberincidenten en verzamelen gegevens van de systemen die we monitoren. Wordt er een signaal afgegeven, dan analyseren we of het gaat om een cyberincident. 

Iedere maand leveren we rapportages op, zodat je inzicht hebt in waar zich de afgelopen maand de meeste cyberincidenten hebben voorgedaan (bijvoorbeeld aan de data- of aan de gebruikerskant). Op basis van de rapportages geven we advies over de maatregelen die je kunt treffen. Ook kunnen wij verbeterstappen aan je voorstellen. Want voorkomen is beter dan genezen. 

Daarnaast zijn we proactief op zoek naar dreigingen en sporen van hackers waarop géén alarmbellen afgaan, maar die wel kunnen leiden tot een serieuze hack als je ze niet tijdig detecteert.

Wortell

Voor deze security oplossing slaan we de handen in mekaar met Wortell, #1 Microsoft security partner in Nederland. We garanderen jou daarmee een heel pak expertise en een maximaal beveiligd resultaat met data die écht relevant zijn voor je organisatie.

Jasper Bernaers
CTO bij Synergics
Offering

Managed Detection and Response

Praktisch
element_icon_location Online of fysiek (na corona)
element_icon_price Contacteer ons voor een vrijblijvend voorstel op maat!