Evert D'Hondt
Evert D'Hondt
Helpt organisaties om hun productiviteit te verhogen.
Deze pagina gaat over
Productiever werken
Praktisch
element_icon_location Bij jou op kantoor
element_icon_clock 4 dagen (gespreid)

Workshop: Adoptie & Change Management

 
Het begrijpen van jouw zakelijke uitdagingen gaat hand in hand met de adoptie van nieuwe tools en manieren van werken. Met de workshop 'adoptie & change management' nemen we jouw organisatie mee in dit verhaal.

Het is een volkomen natuurlijke reactie dat mensen zich kritisch opstellen ten opzichte van verandering. Hoe zorg je er voor dat elke werknemer klaar is voor de komst van Office 365?

Wat mag je verwachten van de workshop: adoptie & change management?

ACM-roadmap

De reeks van workshops heeft als doel een ACM Roadmap te bekomen dat duidelijk aangeeft voor welke verandering jouw organisatie staat. Waar er wordt geanticipeerd op weerstand en de risico’s ingeperkt worden. Het belang van sponsors wordt benadrukt als succesfactor en een heel sponsormodel wordt uitgedacht. Vervolgens wordt er analyse gemaakt van het personeelsbestand om verschillende persona’s te definiëren en bijhorende business scenario’s. Op basis van de ACM-strategie en de analyse van het personeelsbestand worden er acht ACM-plannen opgemaakt:

  1. Sponsorship Plan (Roadmap)
  2. Coaching Plan
  3. Change Network Plan
  4. Resistance Management Plan
  5. Communications Plan
  6. Training Plan
  7. Rewards and Recognition Plan
  8. Adoption Measurement Plan

Sessies

De workshop bestaat uit verschillende delen. Afhankelijk van de grootte van jouw organisatie, houden we een:

Adoptie Strategie workshop
Tijdens deze workshop brengen we samen je strategie in kaart, bepalen we jullie bedrijfsdoelstellingen en brengen we ook de belangrijkste bedrijfsuitdagingen in kaart.

Adoptie Planning workshop
Op basis van voorgaande input werken we vanuit deze workshops concrete business scenario’s uit om uw organisatie productiever, wendbaar en/of innovatiever te maken. We analyseren de verschillende profielen binnen je organisatie. Hierbij staan de noden van jouw organisatie centraal.

Readiness ACM workshop
We werken verschillende plannen uit betreft hoe we deze verandering gaan uitrollen in de organisatie. Onder andere een communicatieplan wordt uitgewerkt, het is belangrijk hoe je deze boodschap gaat communiceren, over welke tijdstippen en wie de boodschapper zal zijn. Ook een training/coaching plan wordt er in elkaar gestoken op maat van de organisatie. We begeleiden jullie ook voor hoe je moet optreden tegen verschillende soorten weerstand en hoe je adoptie zal belonen. Bovendien stippelen we samen met jullie uit hoe je deze adoptie zou kunnen meten.

Workshop

Workshop: Adoptie & Change Management

Praktisch
element_icon_location Bij jou op kantoor
element_icon_clock 4 dagen (gespreid)